Com ho Fem?

Treballem per facilitar als infants un creixement global amb benestar i a ser competents en l’àmbit emocional, social i cognitiu.

Sol·licita una Cita

El Nostre Projecte Educatiu

Tenint en compte les necessitats i interessos dels infants d’aquestes edats, la nostra metodologia es basa en l’organització d’activitats que afavoreixen els seu desenvolupament harmònic i les seves capacitats: racons de joc, psicomotricitats, centres d’interès, experimentacions plàstiques, piscina, joc a l’ aire lliure, … i en l’atenció de formació dels hàbits d’autonomia personals i socials.

Som una escola catalana i en conseqüència la llengua prioritària de comunicació amb els pares i de redacció dels continguts i programacions és el català. No obstant això, no cal dir que respectem la llengua materna dels nostres infants utilitzant indistintament català i castellà a les aules.

Sortides i Festes Populars

L’escola potencia les sortides i les festes populars, com a activitat molt important en la vida escolar. Al llarg del curs els infants de l’escola fan diferents sortides, al parc, al teatre, a la granja escola, a l’aquari etc. Les sortides tenen com a finalitat:

  • Gaudir més estones de lleure i potenciar la convivència entre els nens i nenes d’una classe i les educadores.
  • Realitzar o complementar determinats aprenentatges del currículum acadèmic.

També l’escola considera necessària la celebració de les festes populars com a eina bàsica d’arrelament a la realitat local i nacional de Catalunya. La selecció de festes que se celebren a l’escola són:

La Castanyada, el Nadal, el Carnestoltes, la Pasqua, Sant Jordi i la Festa de Fi de Curs.

Experimentem

Gràcies al fet d’explorar, manipular i experimentar l’infant fa un munt de descobertes i obté noves sensacions.
La intel·ligència en aquestes etapes és pràctica i està lligada als sentits: PER APRENDRE HAN D’EXPERIMENTAR.
Per això és important tenir un projecte definit que faciliti i propiciï als infants diferents materials i situacions d’aprenentatge.

Amb l’experimentació els nens i nenes estan desenvolupant la motricitat fina, els sentits, els processos cognitius bàsics (l’atenció, la percepció, la memòria) i la capacitat de concentració.

Experimentem, ens fem preguntes i provem a veure què passa…

Anglès

Al nostre projecte educatiu donem importància a l’aprenentatge de l’anglès com a llengua estrangera.
El més important és que des de ben petits, els nens i nenes tinguin contacte amb l’accent i amb la tonada de la nova llengua, i això ho treballarem ja des de maternal (classe dels Ossets), i P-1 (classe dels Conillets) mitjançant cançons i jocs de falda.
Posteriorment, a partir de P-2 (classe de les Girafes) es treballa a l’aula, per tal d’anar familiaritzant als nens i nenes amb aquesta important llengua estrangera. La sessió, de 45 minuts de durada, es duu a terme íntegrament en aquesta llengua.

Les classes d’anglès i de música són donades per professorat titulat i especialitzat.

Utilitzem el joc com a eina d’aprenentatge mitjançant manualitats, cançons, contes i jocs molt divertits que propiciaran l’assimilació dels conceptes sense que els vostres fills i filles en siguin conscients. D’aquesta manera, associaran l’anglès a quelcom divertit.

Música

També al nostre projecte educatiu la música com a eina d’aprenentatge té un paper important.
Així, a l’escola, cada dimarts pel matí, fem classes de música orientades als nens i nenes de maternal, P-1 i P-2. Es tracta d’un dels aspectes que integren l’educació global dels nens i nenes.
A les classes de música oferim a l’Infant activitats relacionades amb el moviment, el coneixement del cos i les seves possibilitats: l’espai, el so i la veu.
Dins el programa CONEIXEM I TOQUEM, presentem als nens i nenes, els instruments de percussió, instruments de vent (flauta i harmònica) i el violí.
Igualment dins els continguts de música, donem molta importància a les audicions musicals, i a un ampli repertori de cançons i danses populars tradicionals catalanes i de reu del mon.

A la nostra escola l’anglès i la música ja van inclosos a la quota ordinària i no són cap despesa extra per a les famílies.

Relació amb les famílies

Som una Escola Activa i fomentem una implicació responsable dels pares i mares en l’educació dels seus fills/es al nostre Centre Educatiu.

Creiem que la millor manera de portar endavant la nostra tasca educativa és amb la col·laboració de les famílies, permetent així mantenir en tot moment una línia d’acció coherent entre CASA i ESCOLA, per tot això al nostre centre promovem:

  • Activitats amb les famílies i
  • L’ Escola de Pares i Mares

Activitats amb les famílies

Per tal d’afavorir la relació amb els pares, les classes de lactants i maternal tindran una llibreta de seguiment diari, on s’apunta l’estada del nen/a a l’escola, la classe d’infantil p-2 penjarà diàriament a la porta de la classe el recull de la jornada del vostre fill/a.

L’educadora és habitualment el punt de contacte entre l’escola i els pares, amb els quals comenta tots els aspectes que afecten a l’alumne.

Disposem d’un servei psicopedagògic que ofereix als pares la possibilitat de consultar per qualsevol qüestió relacionada amb el procés de desenvolupament dels infants.

Les entrevistes familiars que es poden concertar sempre que els pares o l’educadora ho demanin.

Les reunions de classe en les quals l’educadora explica el pla de treball i el funcionament dels grups.

“L’ESCOLA INFANTIL NO ÉS UNA SUBSTITUCIÓ DE LA FAMÍLIA, SINÓ UN COMPLEMENT EDUCATIU D’AQUESTA”.

Les festes que s’organitzen a l’escola seguint les tradicions populars de Catalunya, en els quals els pares poden participar i col·laborar.

Els pares reben informe escrit sobre l’adaptació i evolució del procés educatiu del nen/a,al final de curs.

L’educadora es posa en contacte amb els pares, amb la freqüència que calgui.

Disposem també de la plana web a través de la qual accedirà a informació sobre les activitats que estan realitzant els nens i nenes a l’escola.

Creiem que la millor manera de portar endavant la nostra tasca educativa és amb col·laboració de les famílies, que permetrà mantenir en tot moment una línea d’acció coherent entre casa i escola.

L’Escola de Pares i Mares

L’ Escola de Pares i Mares és una iniciativa que sorgeix al nostre centre per donar suport a les famílies en l’educació dels seus fills. És un espai d’informació i formació, on l’intercanvi d’experiències i la reflexió col·lectiva, en un clima d’escolta i respecte, esdevenen eines que permeten millorar la nostra tasca educativa i desenvolupar estratègies que contribueixin a un desenvolupament integral dels nens i nenes en els aspectes físic, emocional, afectiu, social i escolar.

Tots els materials pedagògics de suport que es faciliten als pares i mares en aquestes reunions estan elaborats per una psicòloga clínica infantil.

Els temes que es tracten són d’importància a l’educació dels infants com ara:

  • Els límits
  • Enrrabiades
  • Educar de bon humor
  • L’alimentació
  • La son…I molts més d’interessants

 

|

El que diuen les mares i pares

Rafel Arimon

El tracte és proper i molt familiar. Els nens/-es van molt contents a classe i a totes les activitats. Tenen un pati molt gran on jugar. La Sònia, la Naima, l’Aina, la Dolors i la Raquel són molt estimades pels nens i nenes, elles tracten als nens com si fossin de la família. La Susanna és la Directora amb mà de ferro per què convé. Els nens també n’estan molt d’ella.

 

Laura Cerdan

Llar d’infants molt familiar. Molt professionals i am un tracte impecable a nens i famílies. Molt recomanable.

Enrique Muruas

LLar d’infants portada per personal molt bo i professional i amb unes instal·lacions magnífiques (tenen uns patis enormes).
Com garantia he de dir que és una escola autoritzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i que té una trajectoria de més de 50 anys entre tots nosaltres aquí al barri de l’esquerra de l’eixample.

Eva Lara

Porto la meva filla a aquesta guarderia, des que tenia un anyet, en tindria d’altres més a prop de casa, però tant la meva nena com jo ens sentim com a casa. El tracte és súper proper, familiar. Les professores són superatentes i professionals a part de bellíssimes persones. M’encanta com ha après a comportar-se, a ser educada, gràcies a les educadores. A part li han ensenyat genial el tema del pipí i m’encanten els lavabos minis de la guarderia. El pati molt gran i assolellat, amb moltes joguines. Instal·lacions genials. Va ser la millor elecció que vam poder fer. Sens dubte la recomano al 100% i fan un festival en fi de curs preciós ❤️❤️❤️

Idiomes »